Kwamalasamutu - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marieke Langbroek - WaarBenJij.nu Kwamalasamutu - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marieke Langbroek - WaarBenJij.nu

Kwamalasamutu

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

10 Juni 2010 | Suriname, Paramaribo

We zijn weer veilig terug gekeerd vanuit Kwamalasamutu!!
Maandag ochtend moesten we eerst nog even op de Norani school aan het werk, tot 10u, en daarna gingen we met onze privejet naar Kwamalasamutu!
We vlogen met GUM-Air. Een andere maatschappij als de vorige keer dus!
Het was een redelijk vliegtuig, ik geloof voor zo'n 12 a 14 man, en wij zaten lekker ruim met zijn 4e in het toestel!

De vlucht duurde 2 uurtjes, dus dat viel op zich mee!
De landing was weer op een grasveld midden in de jungel! Toen we geland waren had ik het idee dat het hele dorp voor ons uit liep! Er waren zo veel mensen die je een handje kwamen geven!
Uiteindelijk naar de kapitein, de leider van het drop, even zeggen dat wij er zijn en kennis maken! en toen gingen we naar onze overnachtingsplaats!

Op Kwamalasamutu hebben ze een nieuwe polikliniek, en de oude poli word nu als verblijfhuis gebruikt, dus hier hebben wij overnacht!
Er waren twee slaapkamer, dus ik en Marijke hebben weer een kamer en bed gedeelt, ja een stapelbed!
Helaas waren er geen klamboe's en geen kussens...
Nou 's middags hadden we gelijk al een slang in ons huis die we gelukkig hebben kunnen verdrijven!
Voor de rest niet veel gedaan deze dag, lekker gezwommen en gelezen!
Nou 's nachts lagen we in bed zonder klamboe en er liepen van allerlei beesten rond in de kamer, gekko's, sprinkhanen noem maar op! En normaal kun je veilig onder de klamboe liggen, maar nu niet dus!
Dus ik lag onder mijn laken, bloedheet maar wel beschermd tegen de beesten!

's ochtends om 5u klonk er door het dorp: Dit is de, dit is de dag, die de heer ons geef...
Hhhmmm, nou volgens ons was het nog nacht! Na dit liedje werd er verkondigd dat er vandaag schoolonderzoeken plaats zouden vinden en daarna werd het gelukkig weer stil tot de wekker om 7u weer ging.

Dinsdags hebben we de onderzoeken gestart, en 's middags zijn we het dorp door gelopen. We kwamen nog een aantal vrouwen tegen met hun vangs: een aantal kaaimannen, een aantal apen een hagedis en een paar grote vissen!
Even later zagen we hoe een aapje van zijn vel ontdaan werd en gekookt werd, niet zo plezier gezicht maar goed!

Tegen de avond ging het dorp een potje voetballen en konden wij lekker lezen en daarna weer tussen de insecten zonder kussen slapen! Wat mis je dan 's nachts je kussen als je hem niet hebt! Ik lag wel op een hoopje kleren en mijn handdoek, maar dat ligt erg hard moet ik zeggen!!

Woensdag hebben we de laatste kinderen onderzocht en zijn we daarna weer met het vliegtuig terug gekeerd!
Dus het was weer een hele leuke en mooie ervaring!!