Raleigh Vallen & Voltz Berg
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
24 Mei 2010 | Suriname, Paramaribo
Afgelopen weekend ben ik afgereist naar een natuur reservaat waar onder anderen de Raleigh Vallen en de Voltz Berg liggen!
Zaterdag ochtend om 6u begon onze tocht! Met zijn alle in een busje, richting Zanderij en toen verder naar Witagron. Vanaf Zandrij was het een onverharde weg, vol hobbels!
Bij Witagron de spullen uitgeladen en alles in een bootje geladen, toen moesten we nog 2 en half uur varen richten de plek waar wij verbleven!
Een hele tocht dus, maar wel een mooie tocht!
Eenmaal daar aangekomen alles uitgeladen en onze hangmatten opgehangen! We hadden een mooi (open) huis waar we onze hangmatten in op konden hangen, vlak aan het water, dus een prachtig uitzicht!!
Wel waren er een aanta vleermuizen die boven ons sliepen, grapig om ze allemaal zo te zien hangen!!
Toen alles hing zijn we weer in het bootje gestapt, op weg naar de moederval! Zo word de Raleig Vallen ook wel genoemd!!
We moesen een stukje door het bos lopen, ongeveer een uurtje, door de jungel, en toen kwamen we aan bij de waterval! Mooi hoor om het zo te zien!! We hadden ook een hele leuke gids die ons door de jungel leide, hij had zo'n hakmes bijzich om her en der de weg voor ons vrij te maken!
Na de moedervallen zijn we naar huis gegaan en stonden de doodshoofdaapjes al op ons te wachten!! We kregen banaan en de wilde aapjes pakte deze van onze handen! Was echt leuk!!
Daarna hebben we lekker met zijn alle gegeten! 's avonds nog een spelletej gedaan onder de volgespin... ja het gebouwtje waar wij aten had een vogelspinnestje, en mevrouw de voglespin liep rustig over het plafon boven ons hoofd!! Wat een gaaf beest zo'n vogels spin, deze was echt heel groot, van die moie behaarde poten! Mooi beest om te zien!!
Daarna allemaal vroeg naar bed, lange reis gehad, en morgen hadden we een vermoeiende tocht voor de boeg! Dus lekker de hangmat in!!
De volgende ochtend om 7u ontbeten en brood gesmeerd voor deze dag, allemaal de wandelschoenen aan en een lange broeg en vest. In de jungel zijn heel wat stekel planten, dus als voorzorg!!
Rugzak met 2 liter water op de rug, en omdat het helaas regende allemaal een regenponcho aan en in de boot op weg naar het begin van onze tocht!
We moesten 7 km door de jungel lopen, en dat was het echte regenwoud!! Compleeg met regen! Maar wel heel erg mooi!! Op een gegeven moment ben je wel drijfnat maar het is warm, dus dat is opzich niet erg! In het begin gingen we ook netjes om de plassen heen, maar op den duur stampte iedereen er gewoon door heen!!
Onderweg nog een mooi krab en een schildpadje gezien, en veel mooie bomen!
Op den duur werd het gelukkig droog en waren we ook op onze eerste rust punt, een mooie open vlakte met uitzicht over de berg!!
Nou een enorm stijlen berg, vroeg me al af hoe we die toch zouden begklimmen, maar goed na 7 km lopen moesten we nog 1 km lopen, en die km gingen we tegelijk 240m klimmen!
De eerste paar honderd meter waren aardig valk, maar daarna gingen we bijna recht omhoog! Wel heel gaaf, maar ook wel gevaarlijk! Zoiets had in Europa niet gemogen! Maar goed we hadden 2 goede sterke gidsen mee en als je dan eenmaal boven staat... heb je een geweldig mooi uitzicht!!
Nou toen de terug reis, in de zon, en uiteindelijk mochten we aan het einde het water in, bij een waterval in de buurt, heerlijk verfrissend!!
Na de barre tocht kregen we een heerlijke maaltijd en daarna hebben we heerlijk gedoucht! De hele avond hebben we gezellig spelletjes gespeeld, en tegen een uur of 11 richting bed! We waren allemaal wel erg moe!!
's Nachts niet zo'n goede nacht gehad, ben helemaal lek geprikt op mijn rug, en was die nacht ervoor al lek geprikt op mijn knieen en handen dus wakker gelegen van de jeuk!
Na 's ochtends weer een heerlijk ontbijt zijn we gaan opruimen en inpakken en terug naar huis!!
Al met al een hele mooie ervaring.
En oja, spierpijn! Het was gewoon leuk om iedereen zijn hangmat uit te zien komen... haha, die eerste pasjes van iedereen!!
Vanmorgen na het slapen kon ik het ook nog wel merken hoor... maar als je eenmaal opgestrad bent, gaat het goed!!
Morgen zijn de verkiezingen, dus dan hebben we weer een bijzondere dag!
Ik hou jullie op de hoogte!!
Groetjes!!
29 Mei 2010 - 07:15
Anja:
Héee marieke, lees nu pas je verhaal (laatste weken erg druk geweest met school), maar super om te lezen!
Ik zou dus noooooit spelletjes doen onder een vogelspin!! haha...
Nog super veel plezier daar, geniet er van, voor je het weet ben je weer in NL.
Liefs!