Het werken is begonnen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marieke
29 Maart 2010 | Suriname, Paramaribo
Deze week begint de stage pas echt! Gelukkig is het maar een week, want volgende week hebben we al weer een weekje vakantie! Dat komt goed uit, want Adriaan komt donderdag op bezoek...Dus dan kunnen we veel leuke dingen gaan doen samen! Het feit dat hij komt is al een leuk ding!!
Natuurlijk zat er nog een weekend tussen, waarin ik weer een aantal dingen heb gedaan... Op vrijdag avond zijn we gaan stappen, er is in de buurt een discotheek en die had het thema Apres Plu (ipv Apresski, aangezien ze sneeuw niet kennen, maar regen heel goed haha)
Dus daar zijn we gezellig met zijn alle heen gegaan! Was wel heel leuk en gezellig, maar er was weinig apresplu of ski aan...qua muziek dan.. Natuurlijk waren er wel danseressen in bekini met een paraplu.. ja heel origineel! Als jongen mag je niet binnen komen op slippers of in een korte broek... moet allemaal lang en dicht zijn.. als vrouw.. het liefst allemaal zo kort mogenlijk! Echt Suriname zeg maar..
Nou zaterdag was de laatste dag van het kinderboeken festival, maar het was niet druk dus ik heb eigenlijk de hele dag lekker in de schaduw een boek zitten lezen (ben hierdoor wel ontzettend verbrand, met namen op mijn benen, maar dit kleurt gelukkig al een beetje bruin bij!)
Zondag naar Fortzeelande geweest, rondleiding gehad en daarna naar het zwembad gegaan! Lekker afkoelen.. Ik zwem trouwens met een enorm Serbo T-shirt aan tegen de zon en tegen verbranding! Word wel eens raar aangekeken, maar goed...
Zaterdag avond ben ik naar de bios geweest, naar de Princes en de kikker! was wel lachen! De films zijn hier allemaal in het Engels, ook deze.. Opzich wel goed voor al die kinderen die in de zaal zaten.. ik verbaasde mij erom hoeveel ze nog begrepen die kleintjes. Maar ze zaten te lachen en te doen...
Na de bios hebben we met zijn alle patat besteld, in het centrum zit een patat zaak met echt Nederlandse patat en snacks, Frikandellen, kroketten, kaassoufle.. alles hebben ze! Dus dat wel wel lekker en vooral ook heel gezellig!
En nu, vandaag, zit ik weer op mijn stage met airco en internet! Het heeft hier trouwens wel de hele ochtend knetterhard geregend!
Ook onderweg hier naar toe.. wij schuilen... en andere mensen ook, maar ook de straathonden kwamen even onder de overkapping staan!
Naja als het dan nog een beetje regent weer op de fiets, uiteindelijk ben je toch wel nat, alleen zo'n tropische bui maakt je helemaal door weekt!
Wij Nederlanders weten niet wat regen is, haha daarvoor moet je naar Suriname!
Nou ik ga weer even aan het werk!
Ik hou jullie op de hoogte!
Ik hoop dat alles goed gaat, en zag op het nieuws (wat ik bijna elke avons kijk) dat jullie ook een paar hele mooie dagen gehad hebben!
Gaat de goede kant op dus!
Marieke
29 Maart 2010 - 16:04
Anja:
Heyhey!
Super veel plezier volgende week samen met Adriaan! en nog succes even deze week... Ik zal je op de hoogte houden van het: PAASWEEKEND te MARLE ;)
Liefs. -
29 Maart 2010 - 16:56
Anouk:
Hey marieke!
nou klinkt allemaal leuk, alleen die regen wat minder dan maargoed !
veel plezier nog, en ik las al dat anja je op de hoogte houdt van het marlese paasweekend!
Groetjes!! -
29 Maart 2010 - 17:19
Ria Bartels:
hoi Marieke
ik heb van Gonneke de link gekregen en ook ik ga je volgen ik lees al je hebt daar veel plezier en ook regen.
geniet er van en we blijven je volgen groetjes -
30 Maart 2010 - 15:37
Hetty:
Heej marieke
heel veel plezier samen met adriaan!!!
helaas mis je wel het ontzettend leuke feest in Marle natuurlijk!!
liefs hetty -
31 Maart 2010 - 12:39
Marieke:
Hallo,
Leuk dat jullie allemaal reacties plaatsen, leuk om te lezen!
Maar wel jammer dat ik het paasweekend mis, maar vier hem volgend jaar wel voor 2! Haha..
Daarnaast ga ik hier lekker samen met Adriaan een feestje vieren!
Marieke